Verse kloostersessies in Dominicanenklooster Huissen

Komend jaar, al in januari en februari 2024, organiseert CuriCos ook Abdijsessies in het Dominicanenklooster in Huissen, Gelderland.

In het prachtig gerestaureerde klooster, midden in het al even mooie stadje, geven we twee sessies. Daarbij dopen we de abdijsessies voor één keer om in ‘kloostersessies’. Het Dominicanenklooster is immers een klooster en geen abdij.

De kloostersessie ‘Het gaat beter met de wereld dan je denkt’ (Woensdag 10 januari t/m vrijdag 12 januari 2024) gaat over de enorme vooruitgang die we met zijn allen boeken (en die we maar amper zien, omdat wat niet goed gaat, veel prominenter in het nieuws komt.) We leren voorbij het nieuws te kijken naar langlopende ontwikkelingen en geven ons wereldbeeld een opfrisbeurt.

De kloostersessie ‘Van heksenjacht tot homohuwelijk’ (28 februari t/m vrijdag 1 maart 2024) gaat over onze morele vooruitgang. Over het feit dat we onze ethische maatstaven alsmaar hoger leggen. Slavernij, radbraken, het verbranden van heksen: inmiddels keuren we het wereldwijd af. Ja. we kunnen ons bijna niet meer voorstellen hoe normaal een slavenmarkt of openbare executie nog maar twee- driehonderd jaar geleden was.

Ben welkom, laat je hersens wassen en trakteer jezelf op en forse dosis hoop, inspiratie en optimisme.