Het team

Dr. Ralf Bodelier, filosoof, schrijver en presentator

Ralf schreef een tiental boeken, maakte een webdocumentaire over het leven in een Malawiaanse krottenwijk en wandelde in 2020/21 van Jeruzalem naar Nederland. Ooit was hij docent aan de Academie voor Journalistiek en leidde hij de debatorganisatie het ‘Wereldpodium’.
Hij promoveerde op de vraag hoe iemand die zich kosmopoliet noemt, zou moeten denken over armoede en onveiligheid. 

ralf@curicos.nl
 06 41817372

Dr. Mirjam Vossen, mediaonderzoeker 

Mirjam  promoveerde in 2018 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een onderzoek naar de framing van wereldwijde armoede in de Europese media. Mirjam is gefascineerd door de vraag hoe de media ons wereldbeeld bepalen.
Binnen CuriCos doet ze onderzoek naar de framing van maatschappelijke onderwerpen als armoede, ontwikkelingssamenwerking, migratie, en technologie.

mirjam@curicos.nl
 06 28646859 

Drs. Elleke Schoenmakers, sociaal-wetenschapper en muziekkenner

Elleke is beleidsadviseur sociaal-domein bij de gemeente Tilburg,  kunst- en muziek kenner en speelt als fluitiste al twintig jaar in verschillende orkesten en ensembles. Afgelopen jaren specialiseerde ze zich in de Franse- en Weense muziek vanaf de 18e eeuw tot vandaag. Ze is initiatiefnemer van onze Inspiratiereizen. Bekijk hier een video waarin Elleke vertelt over Parijsreizen.

elleke@curicos.nl
06 51383878

Felix Meurders, Radioveteraan en ‘optimist tot in de kist’

Presenteerde ‘De Rode Haan’, ‘Kassa’, ‘Gesodemeurders’, ‘De leugen regeert’ en ‘De NieuwsBV’. Zijn grootste bekendheid kreeg Felix door ‘Spijkers met Koppen’ dat hij 32 jaar presenteerde. Felix verzorgt de in- en uitleiding bij de Abdijsessies. 

 

 

Drs. Jos Benders. Arts en journalist

Hij geniet bekendheid in de sportwereld. Jos was presentator bij de Limburgse televisie, werkt(e) voor De Telegraaf en tijdschrift Nummer1. Wekelijks maakt hij Entre Nous, een radioprogramma over Franse chansons. Hij schreef een boek over Mantelzorg: ‘Liefde met voorbedachten rade.’ Jos is vervanger van Felix Meurders bij de Abdijsessies.

 

 Saulos Jali. Toeristengids, ondernemer en ontwikkelingswerker

Saulos groeide op in de Malawiaanse hoofdstad Lilongwe en woont in de grote sloppenwijk Ndirande bij Blantyre. Saulos studeerde toerisme en ‘community work’. Met zijn ‘township tours’ leidt hij toeristen rond in zijn wijk. Bekijk hier een video waarin Saulos vertelt over zijn leven als tour guide.